DANMARKS STØRSTE PRIVATSKOLE INDGÅR SAMARBEJDE MED TRAINYOUREYES

<< Nyheder
28. september 2011

DANMARKS STØRSTE PRIVATSKOLE PÅ FORKANT MED UDVIKLINGEN
-Randers Realskole har allieret sig med TrainYourEyes, der har stor erfaring med at undersøge synet på skolebørn

Torsdag den 6. oktober kl. 10.00

UDGANGSPUNKT I "DET HELE BARN"
Randers Realskole er kendt for at tage udgangspunkt i 'Det hele barn'. De er dermed også opmærksomme på sammenhængen mellem motorisk kunnen og evnen til indlæring, hvorfor de allerede tilbyder motorisk testning og træning af børnene i indskolingen.

'Det er utroligt vigtigt at komme hele vejen rundt om den enkelte elev samt at afdække og forebygge eventuelt kommende problemer', udtaler Susanne Ørsted, afdelingsleder på Randers Realskole.

Da Susanne Ørsted derfor blev opmærksom på hvor vigtigt synet er for indlæringen samt at syn og motorik hænger meget nøje sammen, kontaktede hun TrainYourEyes, der allerede har stor erfaring i at undersøge synet på skolebørn.

2-5 ELEVER I HVER KLASSE HAR SAMSYNSFEJL
'Op til 80 % af al indlæring i de første skoleår foregår visuelt. Hvis barnet f.eks. ser dobbelt, bliver meget træt i øjnene når det læser, får hovedpine eller hopper rundt i teksten pga. samsynsfejl er det svært at blive en god læser', udtaler optometrist Maria Beadle Rømer, der er indehaver af TrainYourEyes.

Maria Beadle forsætter 'Statistisk set er der 2-5 elever i hver klasse med samsynsfejl.
Hvis alle skoler gjorde som Randers Realskole kunne vi i Danmark spare store ressourcer i skolerne, redde en masse børn fra store nederlag i skoletiden samt gøre det nemmere for lærerne at gøre deres arbejde.'