DILJÁ GIK FRA 8-ÅRIG LÆSER TIL VOKSEN LÆSER VED HJÆLP AF SYNSTRÆNING

<< Nyheder
14. september 2011

Jeg hedder Diljá, er 18 år gammel og kommer fra Island. Året 2008 i august flyttede jeg til DK med mine forældre. Vi skulle bo der i et år.

Før jeg tog til Dk sagde min øjnelæger ad jeg skulle lade mine øjne undersøge fordi jeg var ved at blive nærsynet. Derfor tog jeg med min far til en optiker men fars ven anbefaldede at vi skulle tage til Farstad Optik som vi gjorde.

Jeg var så heldig at optikeren Annette Werdler undersøgte mine øjne, hun spurgte mange spørgsmål, blant andet om jeg havde svært ved at læse og det måtte jeg sige stort JA til.

Annette fortalte os om 'Dine øjne' og sagde det ville være klogt hvis vi kontakterede dem, fordi hun syntes det måske var noget defekt ved mine öjne. At Annette fik öje paa at mine öjne ikke var helt som de skulle være og at hun havde ogsaa forslag om hvorhen jeg skulle gaa for at hente hjælp er jeg meget taknemlig for.

Selvfølgelig tog vi der til. Det var Bettina Leidorf som tog imod mig og undersøgte mine øjne. Hun kunne se med det samme, at mine øjnes funktion var ikke helt som den skulle være. Hun prøvede også min læsehæstighed og den var kun som hos en 8 årig, jeg var meget overrasket men så forstod jeg hvorfor. Så begynte øvelserne og det var svært, men også sjovt ind i mellem.

Det var så i juni 2009, før jeg tog hjem til Island igen, at hun prøvede læsehastigheden igen og ved I hvad, jeg var kommet til 13,4 år, ja og det kunne jeg godt mærke.

Jeg forsætte saa med øvelserne i Island i blandt med computeren.
Jeg startede i Gymnasium i august 2009 og det var helt helt andet angående studiet, det gik meget godt og jeg fik gode karaktere.

Nu i juni kom jeg igen til DK og mødte op til Bettina, hun prøvede igen min læsehastighed og nu havde jeg naaet helt til toppen.

Det er en ny verden som popper op for mig når det ikker er så svært at læse og ved I hvad, min nærsynhed som var ved at komme er helt forsvundet og brug af briller er ikke i syne... YES !! hurra!!! Men jeg er den eneste i min familie som ikke bruger briller på grund af nærsyn, jeg er meget heldig .

Tusund tak til Bettina og Dine Øjne.