Intet menneske skal holdes tilbage af samsynet

<< Nyheder
15. august 2005

Mission

Man kan evaluere læsning...Men hvordan måles læseoplevelsen? (Thorkild Thejsen).  

Sådan udtalte Thorkild Thejsen sig, og vi kunne jo spørge om det samme! Vi kan måle et menneskes evne til at læse hurtigt og forstå - men vi kan ikke måle selve læseoplevelsen - for den er individuel og berørt af mange faktorer! Og en af de faktorer, som kan ødelægge en god læseoplevelse og indlæringsevnen, er problemer med samsynet!

For længe siden fandt man ud af, at børn som læste langsomt, kunne være ramt af samsynsproblemer, samt at børn og voksne, som læste langsomt eller havde koncentrationsbesvær, ikke nødvendigvis var mentalt udfordret eller hvad man nu kalder det i dag!

Men hvad er samsyn så, og hvad bliver der gjort? - læseklasser, korrigerende briller eller ingenting? Det prøvede man og gør det stadig i dag - men resultaterne bliver aldrig klart forbedret, så meget, som ordentlig træning af synet gør det! Med korrekt træning, kan man afhjælpe og kurerer samsynsproblemer på ca. 6 mdr. - En løsning, som vil give læsseren markant forbedret oplevelser ifht. læsning og indlæring. Så kan man spørge sig selv om, hvorfor denne form for træning ikke allerede er tilgængelig i skolerne - og svaret vil være: Manglende viden og fokus! - og det vil vi forsøge at rette op på!!! 

Vi ved i dag, at 20 % af alle mennesker kæmper med samsynet i en eller anden grad - og at denne gruppe, har en større udfordring i skolesystemerne og ude på arbejdspladserne - og det er en kamp. som er helt unødvendig! Det er det skræmmende - vi ved i dag, hvordan vi skal kurerer det!!! Så hjælp os, med at hjælpe de 20 % af den danske befolkning, som kæmper med læsevanskeligheder pga. samsynsproblemer - for det er en kamp, som er unødvendig, og som kan betyde nedsat mental velbefindende!  Er du pårørende eller er du evt. selv en, som døjer med læsevanskeligheder, så tryk på linket her og se om du har nogle af symptomerne, og om du evt. skulle kæmpe med samsynet - eller er du optiker, øjentræner eller kunne tænke dig, at blive det - så kontakt os i dag og hør, hvordan du kan være med til at gøre en forskel!

Sammen kan vi gøre en forskel, for et barn, en voksen - et menneske, med drømme og håb.