LAURA FIK HØJERE LÆSEHASTIGHED OG UDHOLDENHED AF SAMSYNSTRÆNING

<< Nyheder
25. august 2011

Jeg startede hos' Klinik Dine øjne' i Århus. Jeg opdagede, at jeg lukkede mit venstre øje når jeg læste fordi teksten ellers flød ud. Jeg fortalte det til mine forældre og min far tog mig til en optiker fordi vi troede at jeg måske skulle have læsebriller.

Min synstest var fin, men de sagde at jeg kunne kontakte 'Dine øjne' for at se om de evt. kunne hjælpe mig.

Først ville jeg ikke rigtig, fordi jeg ikke troede at det kunne hjælpe mig, at lave nogle øvelser. Vi kender en dreng som også har gået hos 'Dine øjne' og hans skulle rigtig have brugt briller men efter han havde gået hos Gitte er det ikke længere nødvendigt. Han er også blevet bedre til at koncentrere sig, stave og læse hurtigere.

Da jeg hørte det fik det mig bare til at tænke hvad nu hvis jeg kunne stoppe med at lukke det ene øje og blive bedre til at stave og læse hurtigere. Det kunne bare gøre dansk faget meget lettere.

Til at starte med var min motivation meget stor. Jeg gjorde mig meget umage med tingene. Startede med at lave øvelserne inden mine forældre sagde jeg skulle gå i gang.

Da sommeren kom, kunne jeg mærke, at jeg hellere ville være udenfor når jeg kom hjem fra skole og op at spille fodbold om aften i det gode vejr. Så jeg begynde lige før sommerferie at slappe lidt af med at lave øvelserne så grundigt. I sommerferien havde jeg meget lang tid til at lave øvelserne i ca. 1 måneden. Så jeg holdt en lille pause da min familie og jeg var i Italien. Det var en god ting for mig at holde en pause. At få hjernen til at tænke på noget andet end øjnetræning. Efter ferien var det til at overskue at træningen snart ville være slut.

Jeg havde en øvelse hvor jeg skulle kaste nogle forskelige ting ned i en kasse fra en bestemt afstand. Min mor, far og mine brødre ville også gerne prøve og så lavede vi en lille konkurrence. Nogle dage fik man 2 ting i kassen andre dage 9 ting. Det var super sjovt.

Min yngste lille bror på 4 ville hele tiden prøve de forskelige ting jeg havde med hjem fra Gitte i starten. Det var nok også det der holde min gejst i starten og at vennerne og min familie var så nysgerrige. Det at man også kunne lave øvelser på computeren var også en stor hjælp for mig fordi jeg bruger computeren meget.

Allerede efter et par gange kunne jeg mærke en effekt. Specielt min læse hastighed og min udholdenhed er forbedret. Jeg har fået gode redskaber til stavning og til forberedelse af diktat. Jeg har været glad for de 6 måneder der er gået.

Tak for hjælpen Gitte.