NU KAN CHRISTIAN LÆSE UNDERTEKSTERNE

<< Nyheder
12. november 2011

For at finde forklaringen på Christians dårlige læseevner blev han testet for både ordblindhed, IQ, arbejdshukommelse og syn. Alt var fint.
Derfor var det oplagt at få testet Christians samsyn.

Og Christian havde problemer med sit samsyn. Han havde svært ved at fokusere, kunne ikke så godt dreje øjnene indad, blandede ord som De, Der, Den, Det og Dem sammen og kunne ikke se, om der stod D eller
O. Vi oplevede også, at Christian gættede ord i teksten, ligesom han mange gange måtte starte forfra på en tekst, som han ofte endte med ikke at kunne huske. Og det hjalp ikke, at han blev rettet. Vi måtte derfor i gang med at optræne synet.

Efter 1½ år nåede Christian sit mål. Han kunne nu læse og følge med i undertekster på film. Inden havde vi dog kunnet mærke fremskridtet. Vi oplevede, at Christian pludselig begyndte at læse højt op af skilte, tekster og reklamer, og skolen fortalte os efter et årstid, at Christians læsning var blevet meget bedre.

Det bedste i hele denne proces har næsten været at opleve, hvordan Christians selvværd er vokset. Han føler sig ikke længere så dum og kommer ikke til kort men har mod på tilværelsen. Men følelsen af ikke at have slået til, sidder stadig dybt i ham.

Læs hele artiklen fra bladet Skolen - find den under "presse" - artikler