PEERS HOFTE BLEV BEDRE AF SAMSYNSTRÆNING!!

<< Nyheder
10. juni 2011

Historien om Peer.
Juni 2011

Peer på 69 år henvender sig i Samsynsklinikken ,DH Syn og træning, med ønske om at få optimeret sit syn. Han har umiddelbart ingen gener med øjnene, synes han selv. Det er straks værre med hans venstre hofte. For 2 år siden ville lægerne operere ham på stedet, men Peer var stædig. Det ville han ikke, selvom røntgenbilledet viste, at der ikke var mere brusk tilbage i hoften. Det var knogle mod knogle.

Peer regnede så heller ikke med at en synstræner/optometrist kunne hjælpe ham med det problem.

Peer bruger ikke briller til daglig, synes ikke han har brug for dem. Har dog fået en skærmbrille, men bruger den kun en gang imellem. Han læser også aviser uden briller, selvom +1,00 ser ud til at være en rigtig god styrke til ham. På afstand er Peer lidt nærsynet, men heller ikke her er det noget, han er generet af.

Peers øjenbevægelser er ikke så pæne. Det hopper og hakker, når han skal følge et objekt med øjnene. Det er rigtig svært. Øjnene bevæger sig også noget langsomt, når Doris Holmer, fra DH Syn og træning, tester ham vha. den optometriske læsetest - King Devick testen. 40 sekunder tager det i test 3 – svarer til en 6-årigs øjenbevægelser!! Han har også en del hovedbevægelser. Samarbejdet mellem det centrale og det perifere syn fungere ikke så godt.

Optometrist Doris Holmer laver et individuelt træningsprogram til Peer. Han skal træne 20 minutter dagligt samt komme til opfølgningskontroller ca. hver 14 dag. Han går straks i gang med at træne og optimere sin balance og sit syn. Til anden kontrol får Peer blandt andet en 10 cm bom i et skummateriale med hjem, som han går på hver dag i ca. 5 minutter sammenlagt. Han kan kun gå forlæns på den og det er rigtig svært. Den faste aluminiumsbom, som er i klinikken, har Peer forståligt nok rigtig svært ved at gå på, både 5 som 10 cm bred.

Hver gang Peer kommer til kontrol i klinikken kan han fortælle små succes historier om, at han nu kan rotere så og så mange gange uden at være svimmel. Og nu behøver han heller ikke bevæge hovedet så meget, når han kører bil. Kan nu bruge spejlene meget mere end tidligere. Læsehastigheden er blevet hurtigere o.s.v.

De sidste 3 uger har Peer nu kunne gå baglæns på bommen og det gør heller ikke ondt i hoften mere! Tilmed kan Peer nu også løfte benet, hvilket han heller ikke kunne før. Så da Peer var til kontrol i sidste uge, kunne han nu gå på den faste bom forlæns og baglæns og også på den smalle 5 cm aluminiumsbom.
Peer har aldrig haft kroniske smerter i hoften, kun smerter ved brug og belastning. Nu er han blevet meget mere mobil og bliver ikke mindet om den dårlige hofte, når han går rundt. Peer skal ikke længere hofteopereres!!

Gad vide hvad lægerne siger til Peers hofte nu?

PS. Peers syn er naturligvis også blevet bedre!